söndag, juli 30, 2006

Vallöften, våra barn och politikerna som tar död på dem

Vad har vallöften med politik att göra? Vi inom Piratpartiet har inga och i och med det så bevisar detta att vi vill lita på folk. Vi vill ha med folk i vår rörelse, inte bara att få folk att passivt titta på och låta sig luras av billiga knep som vallöften. Jag både tror och hoppas svensken ser igenom dessa tomma ord och istället vill vara med och förändra, forma våra samhället till något där vi tar människan och vår jord på allvar.

Många säger att de vill göra något för barnen, att de har satt barnen i centrum för dess politik.

Jag säger, att de har förlorat flera generationer unga pga. en ekonomiskt inriktad politik. Barnen vet inte från början att om man är vacker, rik så är man framgångsrik. Det är något vi lär dem. Och är det så att man varken har pengar eller är vacker så ser man inte vilka möjligheter som finns, man ser däremot alla hinder. Hindren som vi alla är med på att skapa om vi inte tar avstånd och tar det ansvar vi måste ta om vi vill rädda kommande generationer unga. Detta att vi inte bryr oss blir helt synligt om man tittar på hur psykiska sjukdomar går allt lägre ner i åldrarna och hur vilsna våra unga ser ut att vara. Den politik som vi i Sverige fört de senaste decennierna har fullständigt skitit i våra barn. Barnen tycker jag ska ha föräldrar, politiker och förebilder som är medvetna om att kommersiella och ytliga värden tar död på all fantasi och kreativitet och leder in barnen på helt fel tankar. De formas av våra attityder och värderingar, men saknar oftast den vuxnes analytiska förmåga och kan därmed inte heller se igenom alla de livslögner som vi dagligen pumpar ut och förmedlar vidare till våra barn. Idag så skapas det inga barn i vårt samhälle längre. De förbjuds att vara barn och ska bli vuxna så fort som möjligt. Stringtrosor finns till 4-åringar och det är fortfarande många som inte tycks förstå att den utvecklingen bromsas inte med dagens alltmer kommersiellt inriktade politik. Annan bra skrivelse i ämnet Nu har jag inte ens berört sexualliseringen av våra barn, vilket leder till andra kanske större problem. Våra barn leds av poliker som helt förlorat sin verklighetsförankring och tror att man genom att ge skolor och föräldrar pengar så kommer man tillrätta med problemen. Man tror helt fullt att man inte bör bromsa kommersiallismens framfart för att ge våra unga andrum och visioner, hopp om en bättre framtid.

Som pirat har jag hittat de saker som ingen annan politiker törs ta tag i. Som pirat kan man se en ljusare framtid där våra barn ges en ärlig chans att få leva ut sina liv. INGEN ANNANSTANS FÖRMEDLAS EN VISION DÄR DET FAKTISKT FINNS EN CHANS ATT VI KAN RÄDDA GENERATIONER AV UNGA.

Inga kommentarer: