onsdag, mars 29, 2006

Annat alternativ

Val snart och folk röstar efter ekonomiska värden. De röstar för att få en bra sjukvård, en bra skola, en större plånbok mm. Ingen verkar tänka en endaste tanke på hur snedvridet allt är. Att vi bär ansvaret för alla de fattiga i andra delar av världen då vi bara tänker på oss själva. Det är vårt fel att de inte har några pengar eftersom vi finner oss i och accepterar hur västvärlden låter sig styras av ekonomiska värden. Biståndet vi sen skänker går ändå tillbaka i västvärldens fickor då de måste betala av sina skulder till oss och för att betala för sådant meningslöst som liscenser och patenter som vi sitter på. Vi kan lika gärna skippa allt bistånd då det ändå inte gör någon nytta.

Vi röstar ju hela tiden på dessa som inte törs sätta foten i backen och sätta människan i första rummet. Vad spelar det för roll om vi har en bra sjukvård om det finns andra som inte har tillgång till mediciner ens? Vad spelar det för roll om vi har en bra skola om inte andra har råd att köpa läroböcker? Vi är med på det, vi svenskar, vi stöttar de ekonomiska värdena som ser till så att andra inte kan leva ett drägligt liv. Inte har mat, inte har allt det där vi tar för givet. Så obetydliga saker som patent och liscenser ser till så att de andra inte har allt det som vi i västvärlden har. Det är tom, billigare med mediciner och läroböcker för oss här i väst. Vi är med på att det imperialistiska USA gör som de vill och suger ut alla fattiga länder på deras tillgångar. Vi är med på att allt USA gör, allt de företar sig. Palme var nog den siste som hade ett uns mod i den svenska politiken, resten har varit rövslickare av värsta sort som borde brinna i samma helvete där Bush, Blair, Bodström, Reinfeldt och de andra kommer att brinna när tiden kommer ikapp dem.

Fast vill du inte brinna i samma helvete som dem så rösta på ett annat alternativ. Det finns de som inte är med på det tåget och det enda alternativet i Sverige just nu är Piratpartiet.

Inga kommentarer: