tisdag, september 30, 2008

Politiker skapar problem som de sen kommer med lösningar för.

Skippat politiken för gott. Det enda den gör är att korrumpera och man förlorar sina ideal sakta men säkert och man blir snart uppäten av det politiskt korrekta etablissemanget som tydligen tar sig in i alla folkrörelser och förstör dem. Politisk korrekthet, en världskonspiration som ställer sig som en mur runt människors tänkande och förhindrar oss till att tänka själva. Rädslan att sticka ut håller de flesta innanför och man ställer sig endast och rapar efter det man fått intutat i sig av samhällets utvalda aktoriteter och man blir till en slav under deras tänkande. Ens eget tänkande, det fria kreativa, fantasifulla som har sin boning i vår högra hjärnhalva ger detta etablissemang inte mycket för. Redan i skolan så ser de till att vi stänger av den hjärnhalvan och riktar in oss på att bli väluppfostrade medborgare som uteslutande använder vår vänstra hjärnhalva där inget ifrågasättande eller uns av kritiskt tänkande existerar. Sen då, att idag inte ifrågasätta de av samhällets alla utvalda aktoriteter är inte det detsamma som att vara hjärntvättad? Vi har t.ex. barn som går på piller för att överleva och forskarna pratar inte ens om vad som orsakar sådana fenomen, utan idioterna pratar om hur vi ska kunna få fram bättre piller och behandlingar. En riktig forkare är intressad av vad som orsakar sådana tillstånd hos våra barn och vill göra något åt det. Orsak, verkan, lösning. Att denna tillväxtbubbla spricker i fogarna och att tiden håller på att komma ikapp oss är det ingen som pratar om. Att vi lever över våra tillgångar och hjulen måste rulla fortare och fortare tills det bara är krigande kvar är det heller ingen som pratar om. De som inte orkar hänga med tar vi livet av. Grymt men tyvärr sant i Lögnokratins Sverige.

2 kommentarer:

Marco Baxemyr sa...

Jag förstår dig, jag lider av samma pessimistiska sjukdom(aka aktiv högerhjärnhalva?). Vill dock påminna dig om att när du ger upp hoppet, gör du storebrors jobb åt honom.

Men förmodligen och förhoppningsvis är du bara extremt less.

Thomas Tvivlaren sa...

Det du nämner om att vi proppar barn (och människor i gemen) fulla med piller, pulver och fan och hans moster har flera orsaker än den uppenbara och som du nämner, dvs att det ur ett marknadsperspektiv är "bättre". Vi har också det faktum att vår typ av hälsovård är patologiskt inriktad. M.a.o. de som är satta att värna om vår hälsa tänker "hur botar vi sjukdomar?" istället för "hur undviker vi att bli sjuka?".

Detta sammantaget så har vi en situation där våra kära makthavare mycket lätt kan peka fingret på oss undersåtar och gurgla ur sig riktlinjer à la "ät mindre", "drick mindre", "jobba mer" istället för att ta tag i de betydligt svårare som rör hur man formar samhällen där människor mår bra och där sjukdomar, stressobalans är undantag istället för regel.